Повдигнаха обвинение на двама сирийци за трафик на хора у нас

Снимка: Архив

Двама чужди граждани са привлечени за обвиняеми по бързо производство на Районна прокуратура-Свиленград за нелегален трафик на хора през границата, съобщи пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура.

Държавното обвинение наблюдава бързо производство спрямо Фадел А., на 34 г., и Сипан Д., на 32 г., сирийци по произход, живущи във Великобритания, привлечени като обвиняеми за превеждане през границата на страната на иракска гражданка без разрешение на надлежните органи на властта – престъпление по чл.280 ал.2 т.3 и т.4 във връзка с ал. 1 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 23.12.2017 г., на ГКПП - Капитан Андреево, от Република Турция в Република България, влязъл лек автомобил, марка БМВ, с английски регистрационен номер, управляван от Фадел А. Като пътници в автомобила пътували обвиняемият Сипан Д. и иракската гражданка Руджин С., на 25 г. При извършена проверка, дежурният граничен полицай установил, че снимката, поставена в документите за самоличност на иракската гражданка Руджин С., не е нейна Установено било още, че представеният от нея задграничен паспорт е преотстъпен документ. Бързото производство спрямо двамата обвиняеми ще приключи в законния срок.

Районна прокуратура - Свиленград наблюдава и бързо производство срещу иракската гражданка Руджин С., привлечена като обвиняема за престъпление по чл.279 ал.1 от Наказателния кодекс - за влизане в страната без разрешение на надлежните органи на властта.

.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право