За 3 часа разплетоха убийство между непознати

В понделеник извършителят беше отведен в следствения арест, наложен му е 72-часов прокурорски арест

Иззет е ножът с 18-сантиметрово острие

Убийство, при което 19-годишен шуменец намушка смъртоносно с нож свой връстник , е било разплетено за три часа от полицията в Шумен. За това време униформени стигнали до дома на извършителя, открили го там, иззели и ножа, с който извършил убийството. "Труд" научи, че това е 17-18-сантиметрово острие.

В ареста в събота към 15 часа е бил задържан Мартин А./19г./, а в понеделник той беше откаран в следствения арест. Повдигнато му е обвинение по чл.115 от НК. Очаква се прокуратурата да поиска съдът да му наложи постоянна мярка "задържане под стража". Извършителят е направил признания.

Кървавата разпра между непознати станала в събота към 12 часа на ул. “Ген. Скобелев“ в Шумен. Съобщено било, че неизвестен пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години. Разменили си реплики, които прераснали в спор и последвали удари. Непознатият нанесъл удар с нож в областта на корема на 19-годишния Марин Маринов и побягнал. Момчето, боляно в кръв, само стигнало до Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ -Шумен, придружавано от 18-годишния си приятел. В болничното заведение го реанимирали, но не успяли да го спасят. Марин издъхнал от остра кръвозагуба, три литра кръв имал в корема.

По данни на 18-годишното момче - очевидец, нито той, нито убитият му приятел са познавали нападателя. Въпреки това, "Труд" научи, че той се обърнал към тях с репликите "Какво ме гледаш на криво? Какво си говорил за мен?"

Възможно е извършителят да е бил под въздействие на наркотици. Експертиза ще доказва това.

"Предстои да се извършат още много действия. Имаме рамка на поведение, но какво точно се е случило предстои да се уточни", каза на брифинг пред журналисти в понеделник окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

По думите на директора на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим, случаят е бил труден за разплитане, защото въпреки че става на оживено, място посред бял ден, не е имало други очевидци.

"Труд" научи, че убитият Марин е дете, израсноло в домове, живял в защитено жилище за сираци. Приятелите му събраха пари, за да го погребат в понеделник.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК, продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Коментари

Задължително поле