Повдигнаха обвинение на мъж бил лекар от Спешна помощ в Горна Оряховица

Снимка: Архив

30-годишен мъж от златаришкото село Родина е привлечен, като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на лекар от Спешна помощ – Горна Оряховица. Деянието е извършено на 17 декември миналата година по време на изпълнение на служебните му задължения.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата в железничарския град в четвъртък е привлякла Невен М. като обвиняем. Той е неизвестен до момента на полицията. Наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

В злополучния ден гневът на Невен М. бил предизвикан от факта,че малко по-рано същия ден тъстът му издъхнал пред очите на десетки хора на пазара в Горна Оряховица. Асан Мустафов от Родина отишъл на работа в един от военните заводи в Лясковец. По време на смяната, му прилошало и извикали линейка.

В спешното 49-годишният работник бил прегледан и освободен, понеже не успели на открият причина за припадъка. Близките му обаче тръгнали да търсят кардиолог ,защото Асан получил силни болки в сърдечната област.Колата стигнала до кооперативния пазар,когато на мъжът съвсем му прималяло.Изкарали го от автомобила, но през това време той издъхнал и близките си обадили на телефон 112.

Зет му изпаднал в ярост и се върнал в Спешна помощ. Намерил лекаря и го ударил в лицето. От центъра веднага извикали полиция и младият отмъстител бил окован в белезници. Срещу него било образувано бързо производство за хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство и му е съставен акт.

За смъртта на Асан пък е образувано следствено дело. Според медиците от Спешното в Горна Оряховица той бил получил емболия, която нямало как да открият по време на прегледа, заради който зетят е налетял на доктора.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право