Повдигнаха обвинение на пиян шофьор без книжка с нерегистриран автомобил, подал фалшив сигнал на тел.112

алкохол

Повдигнаха обвинение на 39-годишен мъж от София, който е бил засечен да  шофира в нетрезво състояние, с отнето свидетелство за управление, с нерегистриран автомобил и освен това  е подал неверен сигнал на тел. 112. Дръзкият нарушител е установен от  служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш.

На 29 април тази година при провеждане на специализирана полицейска операция в село Обединение е извършена проверка на товарен автомобил «Форд Транзит», управляван от М. Г. от София, известен на полицията и осъждан. В хода на проверката водачът не представил свидетелство за управление на автомобила. Освен това проверяващите констатирали, че контролните знаци на возилото са издадени за друг автомобил. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,53 промила. М. Г. е отказал кръвна проба. В хода на проверката е установено още, че водачът е седнал зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на возилото.

От проведените допълнителни действия по разследването е установено, че на 30 април тази година в село Климентово той е подал на тел. 112 лъжлив сигнал за възникнал пътен инцидент.

За извършените деяния му е повдигнато обвинение, взета му е мярка за неотклонение «подписка».

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право