Повдигнаха обвинение на убийцата на 84-годишна жена от Дълбок извор, грози я доживотен затвор

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинения за убийството на 84-годишната жена от с. Дълбок извор. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена убийцата Донка П., на 37 г.  е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, информират от ведомството.

След провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия, сформираният разследващ екип, включващ наблюдаващ прокурор, разследващи полицаи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив, установяват, че Донка П. е извършител на жестокото убийство.

Въпреки че се укривала, Донка П. е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност за това, че на 01.02.2017 г., при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила другиго – 84-годината Иванка К. – престъпление по чл. 116, ал.1, т.12, вр. чл. 115, вр. чл. 29 от НК. В качеството си на обвиняема тя е признал за извършеното.

Донка П. е осъждана общо 6 пъти /предимно за престъпления против собствеността/, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства, при който пострадалата е оцеляла.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Разследването по случая продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.