Повдигнаха обвинение на 16-годишен за убийството на момче от Свищов

Десетокласникът е задържан, след като преди дни е удавил свой братовчед

Повдигнаха обвинение на 16-годишен от Свищов срещу когото има образувано досъдебното производство за убийството на момче . Разследването започнало след откриване на тяло на удавено дете в река Дунав.

"Събрани са доказателства по случая и е установен авторът на деянието. Същият е привлечен, на този етап, в качеството на обвиняем по делото на 28 август за извършеното от него престъпление по чл. 115, вр. с чл. 63 ал. 1 от НК", информираха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Той ще отговаря за това, че действайки като непълнолетен, но с възможност да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено умъртвил А. Ф.

С постановление на Окръжна прокуратура – Велико Търново лицето е задържано за 72 часа.

Съдът е уважил направеното от прокуратурата искане и с определение от 29 август е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ на младежа. Приети са доводите на прокуратурата, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което се наказва с лишаване от свобода до пет години и от друга, че е налице реална опасност лицето да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право