Повдигнаха обвинение на 53-годишен измамник, издирван от три полицейски управления

Снимка: Архив

Повдигнаха обвинение на 53-годишен измамник от гр. Левски, издирван от три полицейски управления и спипан във вторник в центъра на Горна Оряховица.

От проведените разследвания по образуваните в полицейските управления във Велико Търново и Горна Оряховица досъдебни производства е установено, че в периода от 20 юли 2017 г. до януари 2018 г. Радуш Авгелов е успял да заблуди 5 жени от В. Търново, Г. Оряховица и с. Първомайци, че ще им достави месо на ниски цени. От потърпевшите събрал различни суми, под формата на капаро, които възлизат на общо 442 лв. и след това е изчезнал. Измамените изчакали известно време, след което потърсили съдействие от полицията. В хода на разследването е установена самоличността на извършителя.

Радуш Ангелов е бил обявен за общодържавно издирване. На 16 октомври 2018 г. е задържан от служители на РУ – Г. Оряховица. След доклад на материалите в прокуратурата 53-годишният е привлечен, като обвиняем. С постановление на Районна прокуратура – В. Търново е задържан за 72 часа. До момента той има 16 съдебни и криминални регистрации за идентични престъпления. Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.

Коментари

Задължително поле