Повдигнаха обвинения на двама за хулиганство и побой на полицай

Снимка: Архив

Районната прокуратура в Елена задържа за 72 часа и привлече като обвиняеми двама мъже за извършени действия на хулиганство и съпротива на полицаи в центъра на Златарица. С постановление на държавното обвинение М. К. ще отговаря за това, че на 6 февруари около 22 часа е вилнял на площад „Първи Май” в Златарица.

Злосторникът счупил и изтръгнал странично огледало на лек автомобил, удрял с него предното стъкло, опитал се да преобърне автомобила с ръце, псувал и се заканвал на гражданка и на служители на МВР Елена, хвърлял стъклени бутилки по пътното платно. Повдигнато му е обвинение и за това, че ударил с юмрук в главата инспектора в РУ на МВР Елена, при изпълнение на службата му и му причинил телесна повреда. Полицаят е с комоцио във великотърновската болница.

Вторият участник в хулиганската проява пък е Н. Н. , който също е привлечен като обвиняем за това, че нанесъл побой на мъж от същия град и провокативно отказвал да предостави на органите на МВР Елена документи за самоличност и да изпълни техните разпореждания да преустанови мелето. Престъпление по чл. 325 от НК.

Прокуратурата задържа двамата извършители за срок от 72 часа до довеждането им пред съда. В рамките на законовия ще внесе в съда искания за вземана на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Под ръководството на прокуратура действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право