Повдигнаха обвинения на шестима от „Агромах“

Всички се оказаха в столична болница, прокуратурата проверява случая

От „Софиямед“ оказват пълно съдействие на разследващите

Шестима души от благоевградската строителна компания “Агромах” са обвинени за участие в група за данъчни престъпления, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Сред обвиняемите е и соченият за неформален собственик на фирмата Методи Бачев.

През март миналата година започна операция за проверка на дружеството заради данъчни злоупотреби в размер на 14 млн. лв. Тогава секретарката му беше хваната в опит да избяга със сак, пълен с 1 млн. лв.

Според разследващите данъчните престъпления са вършени чрез буферни фирми, ползвани за подизпълнители, и така се намалявал дължимият ДДС. От своя страна пък буферните фирми били прехвърляни на малоимотни хора.

Днес, когато е трябвало да бъдат предявени обвиненията по това дело, и шестимата души се оказали болни и се лекували в “Софиямед”.

Заради това разследващите започнаха проверка наистина ли са болни шестимата, или това е опит да се избяга от правосъдието.

От “Софиямед” обявиха, че оказват пълно съдействие на Специализираната прокуратура.

“На територията на УМБАЛ “Софиямед” бе извършена проверка на Специализираната прокуратура във връзка с пациенти, постъпили след пътен инцидент. Те са настанени за лечение и в момента лежат в Клиниката по хирургия. Също така има запитване за пациент, на когото е направена урологична операция и е изписан от болницата на 23 май”, се казва в становището на болницата.

Оттам поясняват, че цялата изискана документация и информация относно здравословното състояние на лицата е предадена на Специализираната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право