Оставиха в ареста убийците на добричкия гурбетчия

Снимка: Прокуратура на Република България

Обвинени са и за грабеж на златните му бижута, които продали за 3 бона

Добричкият окръжен съд уважи исканията на Окръжната прокуратура и задържа под стража младежите, обвинени в грабеж, придружен с убийството на 41-годишен мъж .

С мярка за неотклонение „Задържане под стража“в ареста остават 19-годишният Шенер Р. и съучастникът му 18-годишният Румен, обвинени за убийството Диян Д. от Добрич, който живеел и работил в Германия, но често се прибирал у дома.

От пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна информираха, че е повдигнато ново, по-тежко обвинение / по член 199, ал. 2, т. 2, във връзка с член 198, ал. 1 от НК/ . Наказанието за грабеж, придружен с убийство, извършено в съучастие, се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Първоначално двамата младежи бяха обвинени в умишлено убийство по член 115 от НК.

След убийството на Диян, който бил обявен за издирване от близките си на 12 септември тази година, двамата обвиняеми отнели златните му накити. Тежък златен ланец и няколко гривни с приблизително тегло около 90 грама са отнесли със себе си Шенер и Румен, след като оставили тялото на Диян в землището на село Котленци. Златото било предадено в бижутерски магазин във Варна. За него били получени над 3000 лева, като една част от тях Шенер дал на Румен.

Определенията на Добричкия окръжен съд, с които са взети най-тежките мерки за двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле