Предупредителен код за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Нормализирано е движението на влаковете по направлението София-Мездра

ГЕРБ: БСП не е искала по надлежния ред залата в Община Видин

Повече военни учения и адекватно заплащане в армията през 2017 г.

Повече военни учения, които ще бъдат проведени едновременно, както и стимулиране с адекватно заплащане и по-добри условия на труд в армията, са сред набелязаните мерки през 2017 г. Това обяви във Варна и.д. началник на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов, който участва в провеждането на годишния анализ на подготовката на ВМС за м.г.

емил евтимов във варна

През месец юли по всяка вероятност ще бъдат обединени ученията „Платинен лъв“, „Тракийска звезда“, „Тракийско лято“ и „Мирен страж“. Те ще покажат състоянието на армията и особено на логистичната система, посочи вицеадмирал Евтимов. Той даде висока оценка за дейността на ВМС, като през тази година се очаква с 20 % да се увеличат часовете на море и с 30% -часовете във въздуха за морската авциация.

През настоящата година са предвидени пакет от мерки, които ще бъдат насочени към хората в армията, както и към военния инструментариум, посочи началникът на щаба.Той уточни, че негов приоритет е личният състав и мотивацията на военнослужещите – тяхната интеграция, модернизация, адекватно заплащане и социални придобивки. До края на седмицата на среща със служебния министър на отбрана Стефан Янев трябва да бъдат набелязани мерките за модернизация на командния състав. За стимулирането на военнослужещите формулата е адекватно заплащане, по-добри условия на труд, технологична среда, наличие на добър социален пакет и кариерно развитие, коментира още началникът на отбраната.

Полетът на президента Румен Радев с военен самолет до Брюксел е по-скоро жест с акт на доверие и такъв полет е рутинен за армията, макар да се използва предимно за аварийни и медицински операции, каза в отговор на журналистически въпрос вицеадмиралът. По повод на коментарите на американския президент Доналд Тръмп, че повечето от страните в НАТО трябва да увеличат вноските си в алинса, той припомни, че още на срещата в Уелс е решено до 2025 г. вноските за отбрана и сигурност на държавите-членки трябва да достигнат до 2 % от БВП на всяка една от тях. Това е известно у нас, а и българинът едва ли ще усети това като допълнителен разход, беше категоричен вицеадмиралът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Той уточни, че негов приоритет е личният състав и мотивацията на военнослужещите – тяхната интеграция, модернизация, адекватно заплащане и социални придобивки.“ Пожывем,увидим.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.