Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Повече военни учения и адекватно заплащане в армията през 2017 г.

Повече военни учения, които ще бъдат проведени едновременно, както и стимулиране с адекватно заплащане и по-добри условия на труд в армията, са сред набелязаните мерки през 2017 г. Това обяви във Варна и.д. началник на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов, който участва в провеждането на годишния анализ на подготовката на ВМС за м.г.

емил евтимов във варна

През месец юли по всяка вероятност ще бъдат обединени ученията „Платинен лъв“, „Тракийска звезда“, „Тракийско лято“ и „Мирен страж“. Те ще покажат състоянието на армията и особено на логистичната система, посочи вицеадмирал Евтимов. Той даде висока оценка за дейността на ВМС, като през тази година се очаква с 20 % да се увеличат часовете на море и с 30% -часовете във въздуха за морската авциация.

През настоящата година са предвидени пакет от мерки, които ще бъдат насочени към хората в армията, както и към военния инструментариум, посочи началникът на щаба.Той уточни, че негов приоритет е личният състав и мотивацията на военнослужещите – тяхната интеграция, модернизация, адекватно заплащане и социални придобивки. До края на седмицата на среща със служебния министър на отбрана Стефан Янев трябва да бъдат набелязани мерките за модернизация на командния състав. За стимулирането на военнослужещите формулата е адекватно заплащане, по-добри условия на труд, технологична среда, наличие на добър социален пакет и кариерно развитие, коментира още началникът на отбраната.

Полетът на президента Румен Радев с военен самолет до Брюксел е по-скоро жест с акт на доверие и такъв полет е рутинен за армията, макар да се използва предимно за аварийни и медицински операции, каза в отговор на журналистически въпрос вицеадмиралът. По повод на коментарите на американския президент Доналд Тръмп, че повечето от страните в НАТО трябва да увеличат вноските си в алинса, той припомни, че още на срещата в Уелс е решено до 2025 г. вноските за отбрана и сигурност на държавите-членки трябва да достигнат до 2 % от БВП на всяка една от тях. Това е известно у нас, а и българинът едва ли ще усети това като допълнителен разход, беше категоричен вицеадмиралът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Той уточни, че негов приоритет е личният състав и мотивацията на военнослужещите – тяхната интеграция, модернизация, адекватно заплащане и социални придобивки.“ Пожывем,увидим.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.