Повече от 20 000 души са били евакуирани в Москва заради бомбени заплахи

Повече от 20 000 души са евакуирани от търговски центрове, гари и университети в Москва, след "почти едновременни" предупреждения за експлозиви. В момента на евакуация са подложени 20 обекта. Източник е заявил пред ТАСС, че изглежда става дума за телефонен тероризъм, но въпреки това ще трябва да се провери достоверността на съобщенията. Обажданията са започнали по едно и също време и са продължили и след започване на евакуациите.

Специални екипи и кучета разузнавачи проучват сградите. Сред засегнатите обекти са три от най-големите гари в руската столица, над десет търговски центъра и поне три университета, сред които Първият московски държавен медицински университет и Московският държавен институт.

Епидемия на фалшиви сигнали за бомби обхвана Русия от миналата седмица. РИА съобщава, че повече от 45 000 души са били евакуирани от обществени места в 22 руски града вчера и добавя, че повечето от обажданията изглежда идват от Украйна. Фалшивите сигнали за тероризъм са наказуеми с до пет години затвор според руския закон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят