Повече от 300 спортисти ще участват в Европейското първенство по петанк в Албена

Повече от 300 участници от 26 страни ще се включат в петото Европейско първенство по петанк, което ще се проведе във ваканционно селище Албена от 16 до 22 септември тази година, съобщиха от пресцентъра на Европейския курорт на спорта. Мащабната проява, на която Албена е домакин, е едно от основните събития в богатата спортна програма.

Първенството е разделено на два шампионата- Шести шампионат по триплети за мъже и Пети шампионат по триплети за ветерани над 55 г. То е организирано от Българската федерация по петанк. Шампионатът за мъже се провежда през всяка нечетна година и по време на него се определят най-добрите национални отбори, които да се включат в световното първенство на FIPJP.

Тази година Албена беше домакин и на Европейското първенство по тенис на маса за глухонеми през април, на два турнира по футбол на УЕФА – за девойки до 17 години през април, а през септември – за юноши до 15 г., през юли - Европейското първенство по хокей на трева, а през юни гост на комплекса беше звездата и създател на тае бо Били Бланкс, който проведе няколко тренировки с гостите на ваканционното селище. Много други спортни първенства и лагери също са част от богатата програма, включваща възможност за упражняване на повече от 40 вида спортове на едно място в Европейския курорт на спорта Албена.

Коментари

Задължително поле