Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Повече пари за прегледи и изследвания догодина

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса прие 37 милиона лева повече за извънболнична медицинска помощ в бюджета на касата за догодина. Общият бюджет на обществения фонд за 2017 г. е 3 милиарда и 452 милиона лева, съобщи председателят на Надзорния съвет Ваньо Шарков.

Увеличението в извънболничната помощ е разпределено така: 20 милиона лева повече за първична извънболнична медицинска помощ, 10 милиона лева повече за специализирана медицинска помощ или за специалистите в поликлиниките и 7 млн. лв. повече за медико-диагностични дейности, тоест за изследвания и образна диагностика.

„Това увеличение в извънболничната помощ отговаря и на исканията на министъра на здравеопазването Петър Москов – там парите да се вдигнат, както и на настояванията на Българския лекарски съюз“, обясни Шарков, цитиран от БНР.

В бюджета на здравната каса се отделят и 24 милиона лева за третата допълнителна стоматологична дейност за възрастните хора.

На първото си заседание новият председател на Надзорния съвет, зам.-здравният министър, д-р Ваньо Шарков обясни, че има увеличение и при лекарствата – 47 милиона лева повече.

Общото увеличение в бюджета на здравната каса за 2017 година е с 247 милиона повече. Това е свързано с увеличените здравноосигурителни плащания за следващата година и увеличението в резерва на здравната каса за 2017 година, което е с още 24 милиона лева. Така резервът на здравната каса за догодина става 341 милиона лева.

„Това е гаранция за предвидимост в системата на здравеопазването“, обясни Ваньо Шарков. Догодина здравната каса ще може да прекратява частично или напълно договор с лечебно заведение при отчитане на дейност, която не е извършена, дори при действащо обжалване от страна на лечебното заведение, каза още той

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.