Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Опасност от наводнения в Хърватия, евакуират над 600 души

Наградиха морски екипаж, спасявал мигранти

„Умни градове“ се срещат в Тел Авив Сред 500-те гости от цял свят бяха 12 кметове на български общини

На 26 сигнала за паднали клони и дървета са се отзовали екипите на „Аварийна помощ и превенция”

Мустафа Карадайъ от Барутин: Силни сме, когато сме обединени! Не допускайте да ни разделят отново!

Уес Мичъл потвърди подкрепата на САЩ за Кипър

Млади рокаджии показаха откъде изгрява слънцето Групата набира скорост с втори сингъл и видеоклип

Осъдиха словенски политик за сексистки забележки към журналистка

Британската полиция опитва да възстанови маршрута на колата на Скрипал

Александър Вучич: Най-големият проблем на Сърбия е, че няма деца

Задържаха трима тинейджъри за притежание на наркотици

Мария Захарова: В Русия не е разработван газ „Новичок“

Повече пари за прегледи и изследвания догодина

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса прие 37 милиона лева повече за извънболнична медицинска помощ в бюджета на касата за догодина. Общият бюджет на обществения фонд за 2017 г. е 3 милиарда и 452 милиона лева, съобщи председателят на Надзорния съвет Ваньо Шарков.

Увеличението в извънболничната помощ е разпределено така: 20 милиона лева повече за първична извънболнична медицинска помощ, 10 милиона лева повече за специализирана медицинска помощ или за специалистите в поликлиниките и 7 млн. лв. повече за медико-диагностични дейности, тоест за изследвания и образна диагностика.

“Това увеличение в извънболничната помощ отговаря и на исканията на министъра на здравеопазването Петър Москов – там парите да се вдигнат, както и на настояванията на Българския лекарски съюз”, обясни Шарков, цитиран от БНР.

В бюджета на здравната каса се отделят и 24 милиона лева за третата допълнителна стоматологична дейност за възрастните хора.

На първото си заседание новият председател на Надзорния съвет, зам.-здравният министър, д-р Ваньо Шарков обясни, че има увеличение и при лекарствата – 47 милиона лева повече.

Общото увеличение в бюджета на здравната каса за 2017 година е с 247 милиона повече. Това е свързано с увеличените здравноосигурителни плащания за следващата година и увеличението в резерва на здравната каса за 2017 година, което е с още 24 милиона лева. Така резервът на здравната каса за догодина става 341 милиона лева.

“Това е гаранция за предвидимост в системата на здравеопазването”, обясни Ваньо Шарков. Догодина здравната каса ще може да прекратява частично или напълно договор с лечебно заведение при отчитане на дейност, която не е извършена, дори при действащо обжалване от страна на лечебното заведение, каза още той

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.