Повишават заплатите в градския транспорт на Варна

Фондът ще расте с поне 10% през всяка от следващите 3 години

Фонд "Работна заплата" в общинското дружество "Градски транспорт" ЕАД - Варна, ще расте с минимум 10% през всяка от следващите 3 години. Проектоспоразумение за това договориха кметът на града Иван Портних и лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Промяната ще засегне над 1000 работещи в дружеството, в което по данни на синдиката средната работна заплата сега е 1100 лв.

"Това е изключително сериозен ангажимент, който ние високо оценяваме, защото тази тригодишна визия касае доходите на хората", благодари на кмета лидерът на КНСБ. Той допълни, че увеличението на Фонд "Работна заплата" трябва да бъде приемано до 1 март на всяка календарна година, а начинът на разпределение на средствата ще бъде уточняван в съответните колективни трудови договори. "С решението гарантираме по-добри условия на труд, сигурност и мотивираност на служителите, а от друга страна - по-качествена услуга", коментира кметът Иван Портних.

Той припомни, че по улиците на Варна вече се движат 85 нови автобуса и 30 нови тролейбуса, а преди ден администрацията подаде апликационна форма за закупуване на нови 60 електрически автобуса по ОП "Околна среда". Споразумението за ръст на заплатите в градския транспорт ще стане факт след одобрение от общинския съвет. Председателят му Тодор Балабанов пое ангажимент то да бъде гледано в рамките на мандата на този местен парламент.

Коментари

Задължително поле