Погба: Това може да е последният ми мондиал

Пол Погба, една от звездите на френския национален отбор, призна, че световното първенство в Русия може да бъде последното за него. Халфът е критикуван често за изявите си на терена, но разкри, че селекционерът Дидие Дешан му го е научил как да се пази от тях.

„Може и това да е последният ми мондиал, кой знае – обясни лаконично играчът на „Манчестър Юнайтед“. - Искам да му се насладя. Тук съм, за да дам всичко за отбора и за Франция. Наистина искам да спечеля това световно първенство. Всичко е възможно, но знаем, че няма да бъде лесно. Възможностите ни са големи, но до края все още има много мачове. Трябва да продължим по същия начин. Критиките не ме интересуват. Дешан често ми говори на тази тема и ми обяснява да не им обръщам внимание, да остана фокусиран. Той винаги ме защитава пред медиите и ми дава съвети. Треньорът има добра връзка с всички играчи в отбора.“

Не така обаче стоят нещата между Погба и Жозе Моуриньо, неговият мениджър в „Манчестър Юнайтед“. Играчът призна, че има леки проблеми в комуникацията с португалския спец.

„Не е нужно играчи и треньори да бъдат най-добрите приятели. Не трябва да излизаме и да ядем заедно. Имаме известни проблеми, но те са по-скоро психологически. В някои мачове той ме остави на резервната скамейка, но аз му отговорих с представянето си на терена, където винаги давам най-доброто. Има някой неща, които обаче ще запазя между мен и него.“

А в навечерието на решителния двубой от група С между Франция и Дания, „петлите“ показаха, че не са забравили думите на селекционера на скандинавците Оге Хайреде. В дните преди старта на финалите, наставникът призна, че тимът на Дешан „не е нищо особено“.

„Говорихме си в съблекалнята и се обединихме около идеята да им покажем какъв отбор сме“, обяви друг от полузащитниците на тима Корентин Тулисо.

Дори и равенство ще гарантира на Франция първото място в групата, а Дания се нуждае от успех, за да измести своя противник.

June 25-28, 2018 -- The FIFA World Cup takes place in Russia, with 32 teams competing to be crowned World Champions. Matchday two fixtures in the group stage take place over the next four days, beginning with the Group A decider between Uruguay and Russia, and the dead-rubber between Egypt and Saudi Arabia, and finishing with Group H match-ups as Japan take on Poland, and Senegal face Colombia. Graphics, one for each match, show head-to-head and tournament records for the third group stage matches at FIFA World Cup 2018.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят