Погнаха Енрике заради бранител на „Барса“

Луис Енрике, селекционерът на Испания, понесе първи удари още преди дебюта си начело на „Ла Роха“. Титулуваният специалист, спечелил всичко възможно с „Барселона“ на клубно равнище, бе погнат именно... заради играч на каталунския гранд. Енрике понесе критики за решението си да не повика Жорди Алба за предстоящите мачове с Англия и Хърватия от турнира за Лигата на нациите.

Дори авторитетното издание „Марка“, силно приближено до големия съперник „Реал“ (Мадрид), застана на страната на играча.

„Луис Енрике, има ли по-добър ляв бранител от Жорди Алба?“, попита риторично медията след успеха на „Барселона“ с 8:2 над „Уеска“ на „Камп Ноу“. В срещата от 3-ия кръг играчът изработи гола на Луис Суарес и сам се разписа в 81-ата минута. През изминалата кампания пък Алба даде общо 9 асистенции – най-добрият показател на защитник в Ла Лига.

1. „Исках да бъда част от националния отбор, но има треньорско решение и аз трябва да го уважа – призна потърпевшият. - Не го очаквах, ако трябва да бъда честен, но по същия начин пък през 2012-а отидох на европейско първенство, без да съм хранил такива надежди. Причина за отсъствието ми от състава не зная. В момента Марко Алонсо и Хосе Гая са в състава, а това са двама отлични футболисти. Не съм разговарял с Луис Енрике за причините д0а не ме повика в отбора“.

В същото време Лионел Меси не пропусна да регистрира още един рекорд. Аржентинецът вече има 150 голови паса за първенство. По този показател нападателят е недостижим в Испания през новия век. Освен това той е №1 и сред действащите играчи на Стария континент. Втори в класацията е Сеск Фабрегас от „Челси“ със 143 асистенции, а трети – Месут Йозил (128). Най-много голови подавания Меси е дал към Луис Суарес – 23.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят