Погром за "Барселона" в Париж

"Пари Сен Жермен" тотално надигра "Барселона" в първия мача от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Головете на "Парк де Пренс" отбелязаха Ди Мария (18, 55), Дракслер (40) и Кавани (72).

Парижани наложиха доминацията си още в първите минути на мача и можеха да открият резултата в 6-ата минута, но невероятните спасявания на Марк-Андре тер Стеген попречиха на Кавани и Дракслер да вдигнат трибуните на крака.

Тер Стеген обаче остана безпомощен 12 минути по-късно, когато Анхел ди Мария бе безпощаден при пряк свободен удар. Каталунците пропиляха единствения си шанс за попадение в първата част в 27-ата минути, когато Неймар сложи топката на крака на Гомеш, но стражът на ПСЖ Трап се намеси. Звездата на "Барса" Лионел Меси не изигра най-добрия си мач и в 40-ата минута изгуби топката срещу Марко Верати, който подаде на Юлиян Дракслер за второто попадения.

Анхел ди Мария вкара изключително красив гол в 55-та минута, когато с удар от дъгата на наказателното поле на Барселона изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Лукас Моура направи великолепен рейд в 66-та минута, след което стреля от разстояние, но право в ръцете на Тер Стеген.

Възпитаниците на Унаи Емери довърши испанския си съперник в 71-та минута, когато Тома Мюние подаде към Единсон Кавани в наказателното поле на каталунците където уругваецът се измъкна от опеката на Жерар Пике и с премерен удар изпрати топката във вратата на Тер Стеген.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят