Подадени са около 90 сигнала за нарушения в изборния ден

Около 90 са подадените сигнали в МВР за нарушения в изборния ден. Малка част от тях са съотносими към дейността на полицията.

По-голямата част от сигналите касаят дребни нарушения, в това число и дори продажбата на алкохол. През деня няма тежки инциденти в страната, които да са повлияли на нормалния процес на изборите.

Днес преди обяд полицията взриви празен куфар близо до 24-то средно основно училище в столичния квартал "Хаджи Димитър", където имаше общо 5 изборни секции. Въпреки това гласуването в учебното заведение не беше засегнато от действията на органите на реда.

От МВР напомнят, че изтече срокът, в който хората, които нямат валидни лични документи, могат да извадят удостоверения за гласуване. От полицията допълват още, че през цялата нощ ще осигуряват охраната на избирателните комисии и ще участват в охраната на транспортирането на изборните книжа и протоколите. Още преди дни от вътрешното министерство бяха категорични, че в автомобилите на полицията няма да се извозват изборни документи. Служителите само ще ескортират колите, които ще извършват тази дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право