Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Пламна покривът на необитаема сграда в центъра на София

Подготвя се програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София

Снимка: Столична община

Подготвя се програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София и утре на нарочна пресконференция Йорданка Фандъкова ще я представи. Това каза на пресконференция председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„В нея ще има мерки, които досега не са предприемани и се надяваме да бъдем подкрепени от гражданите на София. Разбира се, ограничаването на автомобилния трафик, спиране от движение на коли без катализатори и т.н.“, допълни Герджиков.

Според него това са все неща, които със сигурност ще допринесат за подобряването на атмосферния въздух. По думите му тази програма ще бъде детайлно обсъдена и след това ще се разгледа в комисията на общинския съвет и вероятно след няколко месеца ще бъде приета.

“Осъзнаваме проблема с качеството на въздуха и не се крием от него. Осъзнаваме го не от тази година. През последните няколко години се взеха много мерки – и завода за отпадъци, и продължаването на метрото, и рязкото повишаване на качеството на новите превозни средства, и увеличаването на миенето на улиците. Това са конкретни мерки, които дават резултати. Самите изследвания го показват. Това не значи, че проблемът е решен“, заяви председателят на Столичния общински съвет.

Според последните измервания при допустимата за ФПЧ норма от 55 микрограма на кубичен метър (55 µg/m3) в „Дружба“ в 13 ч са отчетени близо 500 µg/m3 според националната автоматизирана система за контрол на качеството на атмосферния въздух. Това е превишение на нормата близо 10 пъти. В рамките на 24 часа в квартал “Дружба” нормите са превишавани над 7 пъти при няколко измервания, които се правят на всеки час. Около 7 пъти по-прашен е бил въздухът и при измервателните станции в „Красно село“, „Павлово“ и „Младост“. В „Надежда“ станцията е отчела „едва” 4 пъти превишение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.