Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Подготвя се програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София

Подготвя се програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София и утре на нарочна пресконференция Йорданка Фандъкова ще я представи. Това каза на пресконференция председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„В нея ще има мерки, които досега не са предприемани и се надяваме да бъдем подкрепени от гражданите на София. Разбира се, ограничаването на автомобилния трафик, спиране от движение на коли без катализатори и т.н.“, допълни Герджиков.

Според него това са все неща, които със сигурност ще допринесат за подобряването на атмосферния въздух. По думите му тази програма ще бъде детайлно обсъдена и след това ще се разгледа в комисията на общинския съвет и вероятно след няколко месеца ще бъде приета.

„Осъзнаваме проблема с качеството на въздуха и не се крием от него. Осъзнаваме го не от тази година. През последните няколко години се взеха много мерки – и завода за отпадъци, и продължаването на метрото, и рязкото повишаване на качеството на новите превозни средства, и увеличаването на миенето на улиците. Това са конкретни мерки, които дават резултати. Самите изследвания го показват. Това не значи, че проблемът е решен“, заяви председателят на Столичния общински съвет.

Според последните измервания при допустимата за ФПЧ норма от 55 микрограма на кубичен метър (55 µg/m3) в „Дружба“ в 13 ч са отчетени близо 500 µg/m3 според националната автоматизирана система за контрол на качеството на атмосферния въздух. Това е превишение на нормата близо 10 пъти. В рамките на 24 часа в квартал „Дружба“ нормите са превишавани над 7 пъти при няколко измервания, които се правят на всеки час. Около 7 пъти по-прашен е бил въздухът и при измервателните станции в „Красно село“, „Павлово“ и „Младост“. В „Надежда“ станцията е отчела „едва” 4 пъти превишение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.