Подкрепа за Монтела след загубата от „Рома“

Ръководството на „Милан“ гласува доверие на наставника Винченцо Монтела. Това се случи след загубата от „Рома“ с 0:2 в дербито на 7 кръг на Серия А. Един Дзеко и Алесандро Флоренци донесоха победата на „вълците“, а „росонерите“ останаха без успех над съперника от май 2015 година.

Намираме се в началото на първенството след само 7 кръга, отборът е нов, а треньорът няма магическа пръчка – обясни клубният директор Масимилиано Мирабели. - Не можем да постигнем определени резултати веднага. Имаме група играчи, които трябва да се превърнат в тим. Монтела работи добре, надяваме, че неговият труд ще донесе важните резултати.“

По този начин шефът на „росонерите“ даде да се разбере, че треньорска смяна не се планира. Това обаче може да се промени в следващия кръг, когато съперник е големият градски съперник „Интер“. Голяма част от феновете на „Милан“ пък вече мечтаят за завръщане на легендарния наставник Карло Анчелоти на „Сан Сиро“.

Грешна стъпка в първенството направи и друг основен кандидат за титлата - „Ювентус“. Шампионът на Италия стигна само до 2:2 като гост на „Аталанта“. Гостите от Торино си осигуриха комфортна преднина още в самото начало на двубоя чрез Федерико Бернадески и Гонсало Игуаин. Но домакините стигнаха до точката чрез Калдера и Кристанте. Така след първите 7 кръга само „Наполи“ е с пълен актив от 21 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят