Подлез става споделена библиотека

Заявката на Фондация “Подлезно”, чийто проект е сред одобрените, е да превърне подлеза при пазара “Иван Вазов” в място за литература.

Проекти по програма “София - град на младите и активните”

27 са одобрените идеи, които ще получат финансиране

Пускат лодки в Дружбенското езеро

27 младежки проектa ще бъдат финансирани от Столичната община по Програмата “София - град на младите и активните”.

За първа година Столична община финансира в самостоятелна програма проекти на младежки организации. Програмата е създадена по инициатива на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова в съответствие с визията за утвърждаване на София като град на младите, активните, иновативните.

Фондация “Подлезно” ще превърнат подлеза при пазара “Иван Вазов” в пространство за четене и споделена библиотека.

Район “Изгрев” планира да създаде младежко културно пространство на ъгъла на бул. “Драган Цанков” и ул. “Незабравка” с поставяне на пейки от типа “отворена книга”. ОНЧ “А Страшимиров” - 1926” ще създаде младежки киноклуб, в който да членуват млади хора с интереси към киното, архитектурата и изкуството, а НИМ -училище за кино и телевизия са готови с уроци по филмово и телевизионно майсторство за младежи.

Фондация “Център за развитие на медиите” са подготвили проект “Ваксинация срещу дезинформацията”. Фондация “Ела и ти” искат да осигурят достъп до атрактивни природни забележителности на хора с увреждания като разходка с лодки в езерото Дружба.

90 организации кандидатстваха с по програмата, чийто бюджет е 150 000 лв.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони