Подменят 6,3 км водопровод в Разград с пари от бюджета

2,2 млн. лв. без ДДС ще бъдат вложени в подмяна на водопроводната мрежа в разградския квартал „Орел” със средства от републиканския бюджет. Те са отпуснати целево от регионалното министерство. С тях ще бъдат подменени тръбите за водоснабдяването на най-големия квартал в града. Предвижда се обновяването да обхване 6,3 км от уличната мрежа.

Това стана ясно във вторник, когато беше направена първата копка на новия обект. В нея участваха зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и кметът на Разград д-р Валентин Василев. На церемонията беше съобщено, че се очаква авариите и течовете в квартала да бъдат драстично намалени, тъй като по старите водопроводи сега се губи близо 70% от течността.

Министър Нанков заяви, че държавата отпуска парите за решаване на важен проблем във водния сектор, за който в района няма друг финансов източник.

На церемонията беше подчертано, че подмяната на водопроводите предшества и е подготовката за работата по благоустрояването на квартала, която предстои по „Региони в растеж”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България