Подновиха лиценза на зоопарк "Острова" в Пазарджик

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) поднови лиценза на зоологическата градина в Пазарджик, разположена върху площ от 4,3 дка в парк "Остров Свобода" по средата на река Марица.

Със заповед на министър Ивелина Василева бе назначена комисия, която извърши необходимите проверки за издаването на новите лицензи. Те удостоверяват годността на зоопарковете и зоокътовете за опазване на диви животински видове извън естествената им среда чрез отглеждане и размножаване им при контролирани условия. По-голямата част от площта на зоопарка в Пазарджик е покрита с широколистна растителност, създаваща благоприятна среда за отглежданите там 32 вида и породи животни. Те са настанени в заграждения и клетки, изградени от метални мрежи и дървени конструкции, а за тях се грижат четирима гледачи, биолог, ветеринар и управителят Петко Куртев.

Най-голямата атракция сред екзотичнитете животни на "Остров Свобода" са шестте амурски тигъра - самецът Саша, Найша и четирите им малки, появили се на бял свят на 13 юли тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони