Подпалвач не се яви на дело, не го докарали от затвора

С фалстарт започна дело срещу подпалвач, спретнал огнено отмъщение на свой съперник. Пред Добричкия окръжен съд за това деяние трябваше да отговаря 42-годишният Генчо Г. от силистренското с. Секулово. Въпреки че бил редовно призован, той не се яви в съдебната зала, защото не го докараха от Варненския затвор, където е задържан под стража. Магистратите насрочиха ново заседание на 5 април и поискаха в 3-дневен срок писмена информация за причините, поради които арестантът не е бил доведен и обяснения от длъжностните лица в затвора, направили пропуска.

Генчо Г. е зад решетките заради люта ревност. Той не можел да преживее факта, че бившата му жена има връзка с друг мъж от с. Кладенци. Затова решил да накаже опонента си. През април метнал през прозореца на дома му напоена с бензин и нафта факла, но не успял да нанесе сериозни щети. Три месеца по-късно посред нощ попял с бензин дървените врати на гаража на потърпевшия и ги подпалил.

Лумналият огън изпепелил помещението, съседна стая, част от покрива, две каруци, земеделска продукция и гаража на съседен имот. Стопанинът на горящия дом, който спял в пристройка до къщата, се спасил по чудо. Щетите от пожара са за над 11 000 лв., сочи обвинителният акт. Според него Генчо драснал клечката "за наказание и отмъщение".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право