Подпаленият блок в Сандански е годен за обитаване, общината отпусна 60 хил. лв. помощ

Блокът, който бе подпален и изгоря в Сандански , е годен за обитаване, няма нарушение на конструкцията. Това сочи доклад на експeртна комисия, която направи обследване на сградата на ул. „Първи май“ в Сандански.

Комисията направи два огледа и няколко замервания със  специализирана техника. Резултатите от взетите проби са  добри.

Междувременно живущите 40 семейства поискаха помощ от общината и съветниците гласуваха да им се отпуснат 60 хиляди лева. Парите обаче ще бъдат дадени за ремонт на сградата, а не за помощи на отделните фамилии.

Припомняме,че две неизвестни лица подпалиха в полунощ на 30 март магазина, който се намира в партера на блока. Вследствие на палежа се развихри огромен пожар, който обхвана целия блок. Хората се евакуираха посред нощ и бе цяло чудо ,че огнената стихия се размина без жертви и ранени. Пламъците унищожиха целия магазин на площ от 1000 квадратни метра.

Бяха нанесени сериозни материални щети на първите два етажа.

Полицията в Сандански продължава разследването за откриване на подпалвачите на пожара. Версията за умишлен палеж бе доказана от видеокамерите в района на улица „Първи май”, където е жилищната постройка. Те са заснели как двама мъже с качулки чупят прозорците на търговския обект, разливат гориво с туби и палят пожара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България