Подпалиха автомобила на журналистка от „Господари на ефира“

Главният прокурор нареди проверка на всички жалби срещу монтьора за измами

Неизвестен извършител подпали автомобил “Ауди”, собственост на журналистката от Карлово Зорница Акманова.

Пламъците избухнали около 2,30 ч в нощта срещу четвъртък и унищожили напълно колата. Акманова има свой новинарски сайт и преди няколко дни подготви серия репортажи за “Господари на ефира”. В тях бяха показани местни хора, които се жалват от собственика на нелегален сервиз Пламен Димитров, по прякор Майстора. Дадена бе думата и на самия монтьор, който заяви, че това са измислици, той няма фирма, няма сервиз, а в гаражите си поправя само колите на свои приятели. Оказва се обаче, че в Районна прокуратура-Карлово е имало 5 жалби от Майстора. Трима обвинители обаче си направили отвод, тъй като Майстора живее на съпружески начала с административния секретар на прокуратурата. Преписките били препратени в Районна прокуратура-Пловдив, откъдето ги прекратили. В момента срещу автомобилния техник има една висяща жалба, която се гледа от карловски прокурор, който е назначен само преди 3 месеца и не познава добре Майстора.

Главният прокурор Сотир Цацаров вчера разпореди спешни действия за разкриване на извършителя на палежа на автомобила. Криминалисти са започнали разпити на Майстора, но не стана известно ясно дали е задържан.

Също по нареждане разпореждане на Цацаров, пловдивската окръжна прокуратура е изискала за служебен контрол всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров. Проверява се и хода на водено в Карлово досъдебно производство за обсебване срещу него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право