Подпалиха камера на КАТ край Монтана

Снимка: Архив

Неизвестни апаши направиха опит да изгорят камера на „Пътна полиция” за контролиране на скоростта край Монтана. Огънят е бил потушен преди да унищожи видеоустройството, съобщиха от Областната дирекция на

МВР.

В неделя към 22,12 часа в дежурната част на дирекцията е постъпил сигнал от охранителната система на стационарна камера за контрол скоростта на движението по пътищата. Камерата е монтирана на път II-81, на изхода от Монтана към Берковица и София.

Към мястото веднага е бил изпратен екип на "Пътна полиция", който забелязал пламъци, излизащи от охранителната кутия на камерата. Униформените загасили огъня и установили, че вандали са счупили стъклото на кутията, в която е

поставена камерата, излели вътре горивна течност и я запалили. Бързата реакция на пазителите на реда обаче предотвратила щетите. По случая е образувано досъдебно производство, подпалвачите се издирват.

За първите девет месеца на тази година камерите на КАТ в област Монтана са заснели 3656 случая на превишена скорост, за които водачите са санкционирани. В 9 от случаите шофьорите са се движели с над 50 км повече от разрешеното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право