Подпалиха колата на общинар в Бойчиновци

Снимка: Архив

Неизвестни апаши са опожарили автомобил на общински служител в Бойчиновци. Колата е изгоряла почти напълно, съобщиха от полицията. Това е трето нападение над возило на служители в северозападната община през последната една година, напомниха осведомени.

Автомобилът „Рено Сценик” е пламнал на 1 април към 2,00 часа в село Владимирово. Колата е собственост на 47-годишния Стефан С. и е била паркирана пред дома му. Стефан е служител на общинската администрация в Бойчиновци и отговаря за програмите за временна заетост и чистотата на града и селата край него.

Огнената стихия е обгорила предната броня, фаровете, предния ляв калник, капака, три от гумите на автомобила и задния ляв стоп, счупени са предното панорамно стъкло, част от стъклото на предната и задна лява врата.

В купето има следи от обгаряне по предното табло. При извършения оглед под автомобила е намерена пластмасова туба със следи от запалителна течност, която е иззета. Нанесените щети се изясняват, по случая е образувано досъдебно производство, казаха от Областната дирекция на МВР.

Със сигурност пожарът е свързан с наближаващите изборите, коментираха запознати. В края на януари неизвестни срязаха гумите на автомобил на друг жител на село Владимирово, който работи като охрана на общинската управа. И двамата мъже са активисти на една от партиите със силни позиции в района. През май миналата година пък в Бойчиновци пламнаха два автомобила на зам.-кмета на общината Таня Петрова. Подпалвачите досега не са разкрити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право