Подпалиха колата на топченге в Монтана

Неизвестни апаши запалиха през нощта автомобила на служител на МВР в Монтана. Колата е изгоряла напълно. Полицията издирва подпалвачите, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Огънят пламнал към 3.50 часа във вторник във „Фиат Улис” – собственост на 43 годишния Б. В. – криминалист в Областната дирекция на МВР. Колата е била паркирана край дома на полицая, близо до центъра на Монтана. Съседи видели пламъците и съобщили на тел. 112.

Докато пристигнат пожарникарите обаче, ванът изгорял почти изцяло. На мястото е извършен оглед от оперативно-следствена група. Според осведомени автомобилът е бил залят със запалителна течност. Б. В. е криминалист от над 20 години в Монтана, участвал е в разследването на едни от най-тежките престъпления в региона, свързани с контрабанда, наркотици и незаконно оръжие. Награждаван е многократно за успехите си, споделиха полицаи.

Според тях най-вероятно палежът е свързан с работата на криминалиста. По случая е образувано досъдебно производство. Ако бъдат разкрити и заловени подпалвачите, ги грози затвор от една до осем години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право