Подпалиха къща и коли на двама общинари в Лом

Неизвестни апаши са направили опит да подпалят дома на шефа на общинската фирма „Чистота” в Лом Валери Пишейски, а денонощие по-късно са пламнали и изгорели два автомобила на заместник-кмета на Лом Валентин Евтимов. Подпалвачите се издирват, съобщиха от полицията.

Първият пожар избухнал към 2.30 ч. в понеделник в двора на 58 годишния Пишийски – шеф на сметосъбиращото предприятие в крайдунавската община. Пламъците обхванали оградата и къщата. На мястото пристигнали екип от службата за противопожарна безопасност, които потушили огъня. По време на пожара стопаните са били в дома си, но никой не е пострадал. Стихията обаче унищожила част от оградата, прозорец, врата, ламперия и климатик. Опушени са и 25 кв. м. стени. По случая е образувано досъдебно производство.

„Не желая засега да коментирам пожара. Ще разговарям с кмета на общината, но не искам да създавам допълнително напрежение в неприятната и без това ситуация!”, заяви Валери Пишийски.

24 часа по-късно – през нощта във вторник пламнали и двама автомобила – „Ауди” и „Фолксваген Кади”, паркирани пред дома на Валентин Евтимов – зам.-кмет на община Лом. Докато огнеборците пристигнали, пожарът унищожил почти изцяло колите.

Евтимов е втори мандат зам. кмет на крайдунавската община и отговаря за строителството. „Нямам обяснение за случилото си! Не съм получавал заплахи, нямам конфликти с никого, не дължа пари. Дори не заключвам входната врата и гаражите си! , сподели Евтимов.

За двата пожара вече текат разследвания. „Засега не можем да кажем дали случаите са свързани, снемат се обяснения, търсят се свидетели. Ще направим всичко възможно да открием извършителите!”, заявиха от Районното управление на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България