Подпалиха опела на шефа на надзирателите в Пловдивския затвор

Снимка: Архив

Лек автомобил “Опел Кадет” изгоря при пожар в нощта на понеделник срещу вторник на ул. “Петър Васков” в район „Южен” в Пловдив. Сигналът е получен в полицията около 23.50 часа, а на място веднага са изпратени екипи на пожарната и Първо РУ на МВР-Пловдив. След потушаване на огъня в колата, ползвана от 49-годишен пловдивчанин, е извършен оглед, при който са установени следи от запалима течност.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал.1 от Наказателния кодекс, а работата продължава разследващ полицай от Първо РУ на МВР, съобщават от Областна дирекция на полицията в Пловдив. Оттам обаче потвърдиха, че почти напълно изгорелият и неизползваем вече опел е собственост на началника на надзирателите в Пловдивския затвор Стефан Георгиев. Разследващите засега нямат информация за конкретни заплахи, отправени към шефа на охраната на тъмницат, но основната версия е, че палежът е свързан с работата му и че не става дума за отмъщение на битова или лична основа.

От екипа на директора на затвора Божил Иванов също провеждат собствено разследване откъде може да са дошли неприятностите на Стефан Георгиев, на когото се носела славата на изключително строг и стриктен шеф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право