Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Подредиха благотворителна изложба в пaрламента в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми Инициативата е осъществена със съдействието на депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова

С подкрепата на великотърновския народен представител от ГЕРБ Станислава Стоянова и под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева, в парламента бе представена благотворителна изложба на снимки от календара „Моята мечта“. Фотосите показват новородените бебенца на Фондация “Мечта за дете”. Инициативата е в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми.

Изложбата бе открита от Цвета Караянчева и Станислава Стоянова в присъствието на народни представители и гости. „Вярвам, че снимките на малките спящи слънчица, които са показани в изложбата, ни помагат да станем по-добри и по-истински, правят ни хора, които могат да дарят надежда“, обърна се председателят на Народното събрание към присъстващите на откриването. Цвета Караянчева призова всички да бъдат щедри в името на благотворителната кауза, да бъдат отворени към проблемите на хората и да помогнат да има още много усмихнати родители. Председателят на Народното събрание изрази благодарност към всички, които работят в името на тази кауза и на тези, които я подкрепят.

Народният представител Станислава Стоянова посочи, че това събитие е прекрасен пример как представители на бизнеса, на неправителствените организации и на институциите могат да се обединят в името на една благородна кауза. „Вярвам, че чудеса се случват всеки ден. Знам, че хората с репродуктивни проблеми не са сами в пътя си“, подчерта Стоянова. Народният представител се обърна с благодарности за дейността и инициативите към председателя на Фондация „Мечта за дете“ Ивелина Рускова, както и към Мила Захариева – президент на Business Lady Club Exclusive и носител на наградата „Златно сърце“.

Двойките с репродуктивни проблеми в България изобщо не са малко и се радвам, че днес можем да направим нещо, с което да ги подкрепим, коментира на свой ред Ивелина Рускова. Тя изрази вяра, че подкрепата на институциите и на държавата за тези семейства ще продължи.

През 2020 г. фондация „Мечта за дете“ планира да осъществи проекти, свързани с превенцията и профилактиката на репродуктивното здраве, в много малки градове в страната, съобщи Ивелина Рускова.

Календарът „Моята мечта“ ще помогне дори в по-малките закътани градчета да се чуе, че може да се получи подкрепа от семействата, които имат репродуктивни проблеми, посочи президентът на Бизнес Лейди Клуб Мила Захариева. Събраните средства ще бъдат за осигуряване на дейности на фондация „Мечта за дете“.

Събитието подкрепиха и другите великотърновски депутати от ГЕРБ Станислав Стоянов и Клавдия Ганчева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.