Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подредиха експозиция, илюстрираща историята на МВР от 1879 година до края на ХХ век

В навечерието на професионалния празник на българската полиция директорът на Дирекция “Информация и архив” към МВР Благой Тодоров официално откри подредената експозиция, илюстрираща историята на МВР от 1879 година до края на ХХ век.

В присъствието на зам.-министър Милко Бернер, главният секретар Младен Маринов, началникът на политическия кабинет Анжелина Тотева, директори на дирекции и много гости беше направена кратка ретроспекция на развитието на Министерството на вътрешните работи през годините.

В изложбената зала на ул. „Лавеле“ № 30 посетителите разгледаха оръжия, униформи, награди и отличия, както и технически средства, ползвани от службите на МВР при разкриване на престъпления. Сред експонатите са и вещи на служители, документален и снимков материал, свързани с възникването, организацията и дейността на Министерството на вътрешните работи през годините.

В отделни кътове, представящи работата на основните дирекции в МВР, може да се видят полиграф – 4-ри канален детектор на лъжата, използван от службите на ДС в периода 1972-1989 година, комплект за снемане на отпечатъци, уреди за разбиване на ключалки, тайници за пренасяне на наркотици, фалшиви парични знаци и документи, радиостанция „СК-302“ за автомобил, използвана при обходи на уязвими райони, посещения на произшествия и специфични проверки, използвана до 1980 година на ХХ век, куфарче на криминалиста, фотоснайпер и много други, както все още използвани от МВР, така и вече излезли от употреба средства за работа.

Част от експозицията са веществени доказателства, запазени в Музея на МВР и Научноизследователския институт по криминалистика и криминология, като: бастун и сабя-пушки; други самоделни оръжия; радиопредавателят на Иван- Асен Георгиев, обвинен и осъден за шпионаж в полза на САЩ; част от американска фотоапаратура за заснемане на обекти от голяма височина, намерена на територията на България през 1956 година.

Отделен кът илюстрира работата на известните рецидивисти – касоразбивачът Спас Спасов и фалшификаторът Тодор Кривналиев. Посетителите на изложбата може да разгледат запазени в МВР инструменти, с които двамата многократно осъждани престъпници са извършвали своите удари.

Изложбата подкрепя Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете