Подчинен на Панов пуснал рапъри в Съдебната палата (обзор)

Алек Сандър, който се изживява като певец, пусна във фейсбука си снимка с въоръжено дете, участвало в клипа.

Проверяват скандален клип за легализиране на марихуаната

Инспектори търсят кое е детето, снимано с оръжие

Във Висшия съдебен съвет утре искат обяснения от шефа на ВКС

Подчинен на шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е разрешил снимките в Съдебната палата на музикален клип, уронващ престижа на съдебната власт. Това огласиха от Министерството на правосъдието след проверка кой и кога е допуснал в сградата да се разхождат рап певци, танцьори, плеймейтки и въоръжени деца. Очаква се днес членовете на Висшия съдебен съвет да поискат обяснение по същите въпроси от самия Панов.

] Плеймейтката Жанет Осипова, омаяна от “Yerba”, пред зала 11 в Съдебната палата.
Плеймейтката Жанет Осипова, омаяна от “Yerba”, пред зала 11 в Съдебната палата.

В Съдебната палата са правени снимки на множество чужди филмови продукции и досега не е имало проблем. Скандалът в случая обаче гръмна, след като клипът на живеещия в САЩ българин “певец” Алек Сандър бе пуснат в интернет. Според режисьорския замисъл интериорът на Съдебната палата е преобразен в банков офис, а нашенецът, съпроводен от въоръжени мутри, извършва грабеж. Насред “банката” обаче пониква растение, което бързо омайва полуголите банкови служителки, сред които и плеймейтката Жанет Осипова. Те започват да танцуват с Алек Сандър. Всъщност заглавието на парчето е “Yerba” - испанска дума с произход от латинското “Herba” (трева), която се използва в жаргона на щатските наркомани за марихуана. “Сега е времето за легализация. Сега е времето за декриминализация”, се пее в песента.

В доклад до правосъдният министър Данаил Кирилов от Главна дирекция “Охрана” съобщиха, че клипът е сниман на 16 февруари - неделя. Преди това охранителите получили писмо от началника на отдел “Управление на собствеността” във ВКС и списък с имената на 16 участници във видеото, които трябва да бъдат допуснати до сградата. Сключен е договор между продуцентската фирма и ВКС като клипът е представен като саундтрак за филма “Married Young”. По информация на сайта “Правен свят” договорът е бил за 800 лева.

В договора е записано още, че “наемателят” - продуцентът на видеото “Ню Ърбън Продукшънс” ЕООД - се задължава да заплати неустойка в размер на 2% от цялата сума, но не повече от 10% от стойността на договора, в случай, че се забави с изплащането на уговорените 800 лв. Документът дава и пълно право на продуцента да разполага с територията на Съдебната палата, както сметне за добре. “Продуцентът ще има право да заснема/фотографира, записва и описва Обекта или която и да било част или части от него, както е в действителност или по начина, който пожелае във връзка с филма и всеки друг филм на “Ню Ърбън Продукшънс” ЕООД”, гласи пасаж от договора.

Като черешка на цялата продукция Алек Сандър пусна в своя фейсбук снимка с едно от децата от видеото, което е насочило пистолет. За въоръженото момченце е сезирана Държавната агенция за закрила на детото и нейни инспектори вече са започнали проверка по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право