5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Под наблюдение са 8, върнали се от чужбина в Търговищко

8 души, завърнали се от страни, където има коронавирус, са под домашна карантина в Търговищко. От началото на кризисната ситуация досега под наблюдение са били поставени общо 10 души, но в последните дни броят на завръщащите у дома наши сънародници се увеличавал.

До момента в региона няма регистриран и грип тип „Б“. Към момента няма данни и за повишаване на острите респираторни заболявания.

Повечето от хората, които се връщали в Търговище след пребиваване в чужбина, взимали сами превантивни мерки да не разнасят зараза, ако се окаже, че са носители. Мъж, пристигащ от Китай на летище Варна, е потърсил приятел да го прибере у дома с кола, за да не ползва обществен транспорт и да не застраши някого, казаха лекари. Той вече е преминал рисковия период и е здрав, както и човекът, който го карал.

Други двама търговищенци, прибиращи се от Италия, също са ангажирали личен транспорт, пак с мисълта да не поставят сънародници в риск от зараза.

„Повечето хора, които се прибират от чужбина, показват изключително отговорно отношение. Въпреки че нямат никакви симптоми, те самите ограничават максимално контактите си и известяват познатите си, че ще бъдат в изолация“, коментираха медици.

Списъците с хората от рисковите дестинации постъпват от граничните пунктове. Те стигат до здравните инспекции, кметовете и полицията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.