Поетеса пребита и ограбена от уличен бандит

Поетесата Надя Попова е главен редактор на сп. „Словото днес” и член на Управителния съвет на Съюза на българските писатели. Снимка: Труд

Надя Попова пред „Труд”: Връхлетя ме в гръб с чудовищна сила, за да изтръгне чантата ми

Версия на полицията: Нападателят е наркоман

Уличен бандит преби и ограби поетесата Надя Попова, главен редактор на вестник „Словото днес”. Бруталното нападение станало в елитния столичен квартал „Изток” към 21,30 ч на 8 януари. По това време Попова се прибирала и била на метри от блока, в който е домът й.

Внезапно в гръб я напада мъж с тъмни и дрехи и качулка, събаря я на земята и започва да удря, докато успее да грабне дамската й чанта.

„Много съм стресирана, беше страшно. Връхлетя ме в гръб с чудовищна сила, със засилка, тичайки...”, - разказа вчера Надя Попова пред „Труд”. - Паднах и се борехме за чантата. Той успя да скъса дългата дръжка и избяга. Разбира се, от околните блокове никой не реагира на виковете ми”, добави поетесата.

В задигнатата дамска чанта имало пари, лични документи, ключове, както и телефона на Попова.

„До след полунощ давах показания в Първо РПУ, полицаите се държаха любезно и внимателно. После нощувах при сестра ми, а на другия ден организирах цяла акция, за да получа втория ключ от жилището ми чак от Гърция, където живее дъщеря ми... Не съм спокойна, защото крадецът разполага и с ключовете от дома ми, и личната ми карта. Нямам достъп до банковата си сметка, нямам току-що заредената си месечна карта за градски транспорт, нямам мобилен телефон...”, каза още притеснената жена. Преди 10-ина години тя била нападната и ограбена по подобен начин на съседната улица, но бандит не бил разкрит.

Основната версия на полицията е, че нападението е извършено от наркоман. До вчера не стана ясно дали криминалистите са влезли в дирите му.

Коментари

Задължително поле