Пожарникарите излизат на протест

Заради липсата на пари в службата и решението за закриване на отделни звена на дирекцията в страната

Пожарникарите от Синдикат "Огнеборец" излизат в края на седмицата на протест заради липсата на пари в службата и решението за закриване на отделни звена на дирекцията в страната.

Служителите ще подкрепят седмица по-късно и действията на колегите си от другите синдикати в МВР, които ще протестират пред парламента. Това обясни пред БНР Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец". Заради решението за закриване на няколко пожарни служби в страната и преместването на служителите на други места, както и липсата на достатъчно пари, членовете на синдиката излизат на протест в края на тази седмица. Венцислав Станков обясни, че до момента няма яснота кои ще са точно закритите участъци: "Предложенията са за закриване на две районни служби и 10 участъкови служби. Няма направен анализ какъв брой население ще пострада от забавянето и ненавременната реакция от наша страна".

Пожарникарите излизат на протест и заради липсата, според тях, на адекватно финансиране: "Искали сме още от юли месец и сме пуснали писмо за разговори с министъра на вътрешните работи относно предстоящия бюджет, но за съжаление към момента все още такава среща с министъра не се е състояла. Исканията са ни за увеличение на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с 9,3 милиона лева за издръжка, които са крайно необходими за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд" , каза Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец" за протестите на пожарникарите в края на седмицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България