Пожарникари махат опасните висулки на Главната и пъпа на Пловдив (СНИМКИ)

Екипи на Пожарната премахнаха в петък опасни огромни ледени късове, надвисвани застрашително от покривите на кооперации на пъпа на Пловдив и по самата Главна улица.

Служителите на Пожарна безопасност и защита на населението бяха повикани на помощ от зам.-кмета по обществения ред Георги Маринов. Той и ресорният за транспорта зам.-кмет Златин Велев извършиха проверка на сградите в центъра на града под тепетата за наличие на надвиснал лед от покривите и терасите, за да не се стигне до фатални инциденти.

"Три-четири са все още местата по Главната, където има опасни висулки и голямо количество сняг от покривите, но те вече са обезопасени с ленти", съобщи зам.-кметът Георги Маринов, който призовава жителите и гостите на Пловдив да не се придвижват прекалено близо до сградите поради опасност от падане на ледени късове от топящия се сняг.

Ако гражданите не могат собственоръчно да премахнат снега през прозорец или тераса, то те трябва да се обадят на тел. 112 или да сигнализират в Община Пловдив на тел. 032/656-785, допълви зам.-кметът Маринов.

Екипи на Пожарната в Пловдив се отзовават в последните дни и на сигнали за премахване на ледени късове и сняг от покривите на училищата в града под тепетата. Грижата за обезопасяването на обществени сгради, подлези и надлези пък е на общинско предприятие "Чистота".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони