Пожарникари спасиха кон, паднал в кладенец - вижте акцията (ВИДЕО, СНИМКИ)

Кон оцеля по чудо невредим след падане в дълбок кладенец, където останал повече от 10 часа. Животно е спасено от екипи на пожарната, които се спуснали при него да го вържат с колани и го изтеглили с автокран.

https://www.youtube.com/watch?v=1OOUBXWzBD0

Акцията по изваждането на коня, който не е ясно как е паднал в кладенеца, се проведе в четвъртък в търговищкото село Ралица.

trtgam1708-3

„Още не можем да се начудим как е успял да падне конят вътре. Кладенецът е дълбок към 4-5 метра, има вода в още 3-4 метра. Задницата му беше във водата, а предните крака опрени на камъните на зиданата стена. Само охулзни рани има добичето”, разказа кметът на селото Тошко Николов.

Сигналът за бедстващото животно е подаден сутринта от хора, които отишли да вадят вода да поят кравите си и се натъкнали на пропадналия кон.

Предната вечер стопанинът му, който бил овчар, го напоил и го пуснал свободно да пасе из селото. Какво е станало през нощта, че добичето се е озовало вътре е мистерия за цялото село.

За спасителната акция са били пратени 7 служители на пожарната със специализирана техника. Наложило се да бъде спуснат човек в кладенеца, за да преметнат специален колан през тялото на животно. Операцията е отнела повече от 3 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България