Пожарникар е загинал при изпълнение на служебния си дълг

Снимка: Архив

57-годишен пожарникар е загинал при изпълнение на служебния си дълг, съобщиха от МВР.

Сигнал за пожар в къща на ул. ”Стефан Караджа” в Бяла е получен вчера в 16.55 часа. На място веднага е изпратен екип на РСПБЗН – Бяла. Предприети са действия за ограничаване и ликвидиране на пожара, допълнително бил събран свободният от дежурство състав.

В къща на 3 етажа, горели втори етаж и покривна конструкция. При извършването на пожарогасителните действия, младши инспектор Николай Елефтеров Николаев - водач на специален автомобил в РСПБЗН - Бяла е осигурявал пожарогасителната линия на височина 7 - 8 м от основата на къщата, разположена на стръмен скат, като е бил в най-високата й открита част спрямо терена.

Пожарникарят загубил устойчивост и паднал. Незабавно бил извикан екип на Бърза помощ, който го транспортирал в най-близкото медицинско заведение. По преценка на лекарския екип пострадалият бил транспортиран в русенската болница. Въпреки предприети действия за животоспасяващо лечение, поради тежките травми, Николаев е починал около 21.15 часа.

Младши инспектор Николай Елефтеров Николаев e роден през 1960 година в Бяла. Назначен е на работа в МВР през 1992г. - като водач на специален автомобил в Общинска служба ПО - Бяла при РДВР - Русе. На сега заеманата длъжност водач на специален автомобил І степен в РСПБЗН - Бяла към РДПБЗН - Русе е от 31.10.2014 г. Награждаван е с: „Обявяване на благодарност” от министъра на вътрешните работи през 2006 г.; „Писмена похвала” от директора на НСПБЗН - МВР през 2007 година.

Коментари

Задължително поле