Пожарът в приюта на отец Иван в Нови хан е тръгнал от комин (снимки)

Пожарът в приюта в Нови хан е пламнал около 19 ч. на втория етаж, където не спят хора, предаде репортер на "Труд". Огънят се е разпространил в учебни помещения за децата и в библиотека от покрива, разказа отец Иван.

По всяка вероятност пожарът е тръгнал от искри от комина, тъй като покривът е дървен. И отец Иван, и синът му отец Григорий са категорични, че няма човешка намеса.

Четири пожарни са локализирали огъня в района до комина.

dsc_0359_resizedТихомира Методиева, известна като Тихича и нейният колега Румен Дедиков още рано сутринта са започнали разчистването на отломките. Албанецът Лео Кадели е дошъл още снощи и организира във фейсбук група от доброволци.

Пред "Труд" отец Иван обясни, че момчетата от приюта в Якимово също ще започнат да чистят и в момента не му трябва толкова работна ръка, колкото материали за ремонт на покрива - плоскости, изолация и др. Големият проблем на приюта в Нови хан сега е, че са наводнени помещенията на долния етаж на горялата постройка, които са обитаеми и затова спрян е токът.

Щетите за около 50 хил. лв., засегнати са 6-7 помещения.

Приютели и познати на отец Иван снощи са взели да подслонят деца от приюта и са посрещнали с тях Нова година.dsc_0379_resized

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България