Пожарът в Росенец не бил умишлен

Снимка: Труд

Пожар е обхванал покрива на лятна резиденция в парк „Росенец“ край Бургас. Мястото е близо до морската резиденция на Ахмед Доган, но никой официално не съобщи дали става дума за имота на почетния председател на ДПС. От полицията не дадоха информация чий имот гори, дали е вилата на Доган и дали той в момента е там.

"Локализацията на имота е до бившата хижа на "Трансвагон" /Вагонния завод в Бурас/, в парк "Росенец". Сигналът е за силно задимяване на вилен имот, който се намира там", обясниха лаконично от МВР.

"Постройката се намира на нос "Чукалята". Огънят е обхванал покривната конструкция на къща, вероятно за персонал и разположен близо до нея гараж", казаха очевидци.

На място веднага са били изпратени два екипа на пожарната служба в Бургас. Впоследствие са били изпратени още две пожарни, които са помагали на колегите си и са подавали вода, поради слабото налягане в района.

Стихията е лумнала около 11. 45 часа.

"Гъсти облаци дим се стелят над морето, над Нефтеното пристанище. Охрана с радиостанции отцепи пътя към вилата, която гори", съобщиха очевидци. Въпреки силния вятър пожарът е бил локализиран. Изгорели са 50 квадратни метра от покривната конструкция на постройка, чиято обща площ е 100 квадрата.

Вероятната причина за стихията е късо съединение според очевидци, казаха криминалисти. Те уточниха, че тепърва започват огледи, но със сигурност пожарът не е умишлен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България