Пожар вилня в известна кръчма в Банско

Колите на Дядо Пене, пострадали при предния пожар. Снимка: Архив

Известната кръчма „Дедо Пене” в курорта Банско лумна в пламъци в понеделник през нощта. Огънят тръгнал малко след 02,00 часа от запалени пластмасови контейнери за отпадъци, които били пълни догоре с боклуци, но минути по-късно се прехвърлил върху вековната постройка, която е хотел и кръчма.

„Събудиха ме и веднага се включихме в гасенето на огнената стихия. Помогнаха ни и дошлите огнеборци. Пластмасовите контейнери горят много бързо и затова огънят е лумнал високо, тръгнал е към нашата сграда, а не към оградата на вековната църква „Света Троица”, разказа собственикът Любен Пумпалов-Дедо Пене.

Нанесени са материални щети в помещения, които са обслужващи. Най-важното е, че няма пострадали хора.

„Не мога да гадая дали някой нарочно е запалил кофите за боклук. Но не бива да се допуска по 3-4 дни никой да не ги изхвърля и да се пълнят с всевъзможни отпадъци. Работа на полицията е да установи какво е станало”, коментира банскалията.

Той уточни, че заведението работило до 01,00 часа след полунощ в понеделник. Към този час не е имало запалени контейнери.

Преди две години – на 3 юли 2014 г., късо съединение причини пожар в имот на Пумпалов в Банско. Огънят тогава тръгна в складова база за въглища и дърва за огрев, собственост на фамилията на бизнесмена. Стихията изпепели навес, подпали фургон и дървена къща, използвана за офис, както и два автомобила. Газовата бутилка на една от колите експлодира и рани пет души. По-серозно пострадаха двама жители на Банско и един огнеборец.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България