Пожар в дома на търновка след като забиха кирки в колата й

Пожар

Криминалисти разследват причините за пожар в жилището на 27-годишна жена от Велико Търново. Стихията лумнала в апартамент на ул. „Оборище” 8. Съседи усетили, че се извиват гъст дим и пламъци и в 2,32 часа в неделя подали сигнал на тел. 112. На мястото незабавно били изпратени екипи на пожарната и полицията. Тъй като стопанката не била в града, се наложило пожарникарите да разбият входната врата, за да влязат в горящия имот. Въпреки бързата намеса на огнеборците обаче пламъците са унищожили спално помещение, с намиращи се в него лаптоп, телевизор и други вещи. Пострадали няма.

Първоначално се предполагало, че причината за пожара е късо съединение от забравена включена нощна лампа. В момента обаче полицията разследва версия за умишлен палеж и по случая е образувано досъдебно производство.

Има съмнения, че някой умишлено е подпалил апартамента, тъй като на 28 септември лекият автомобил на стопанката осъмна с две забити кирки.Поразената кола бе открита от собственичката си. Тя заварила возилото със забита кирка в тавана, а другата в предния капак.

В нощта на саморазправата, возилото е била паркирано в междублоково пространство на ул. „Оборище “ 8.

Още тогава бе ясно, че злодеянието не е дело на криминален контингент. Основната хипотеза е, че се касае за любовен конфликт след раздяла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право