Пожар избухна в Екологичния завод край Шишманци

Снимки: www.plovdiv24.bg

Няма пострадали хора и опасност за населението на пловдивското село

unnamed-7Пожар избухна в петък в 6.24 часа сутринта на в цех за пластмаса в Екологичния завод за преработка на битови отпадъци край пловдивското село Шишманци. "Пламъците са обхванали площ от 6 дка, като гори купчина пластмасови отпадъци с размери 300х20 метра. Няма пострадали хора и опасност от обгазяване на жителите на Шишманци", съобщи инспектор Цвятко Дешев, говорител на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) в Пловдив.

В гасенето на огнената стихия са се включили 11 екипа на Пожарната в Пловдив, а от София на помfщ на огнеборците от града под тепетата е изпратена и цистерна с 20 тона вода. В 7.35 часа за пожара от директора на Екологичния завод е уведомена и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив, откъдето са пратили екипи да извършват замервания на въздуха. Мобилната лаборатория на РИОСВ-Пловдив е позиционирана в старозагорското село Опълченец, накъдето се е насочил черният облак от горящи пластмасови отпадъци.

Добрата новина за жителите на Опълченец е, че няма задушлива миризма, а димът е преминал встрани от селото. В района на село Шишманци и на 150-ия километър на автомагистрала "Тракия", която минава в близост до Екологичния завод, не е отчетено замърсяване на въздуха, твърдят от екоинспекцията. Въпреки това в този участък от АМ "Тракия" е пратен екип на сектор "Пътна полиция" с цел осигуряване на безопасност на движението.

Въпреки пожара в цеха за пластмаса работата в Екологичния завод в Шишманци не е спирала изобщо и цял ден в него продължават да влизат сметовози.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България