Пожар изпепели дома на многолюдно семейство край Монтана (снимки)

Опустошителен пожар, пламнал посред нощ, остави без дом многолюдно ромско семейство в монтанското село Вирове. Възрастните в къщата успели да спасят децата преди покривът да рухне. Едно дете е пострадало, но няма опасност за живота му. Цялото имущество, дрехи и документи на хората обаче са изпепелени.

pogar_virove4-1

Пламъците се извили над къщата на Славчо/46 г./ и Камелия/45 г./ в село Вирове към 23 часа в сряда. За щастие стопаните се събудили от острия и задушлив дим и бързо извели навън малчуганите. В къщата с две стаички и коридорче живеели Славчо и Камелия, четирите им деца, сина на Камелия Иван със съпругата си и техните три деца. Съседи подали сигнал за пожара и във Вирове пристигнал екип огнеборци, които излели към 12 тона вода в пламъците.

pogar_virove2

Къщата обаче изгоряла, а заедно с нея и цялото имущество на фамилията. Родители и деца останали само с дрехите на гърба си. Засега причината за пожара е неизвестна. Не е изключено огънят да е тръгнал от печка на твърдо гориво, смятат пожарникари. От пламъците е пострадало 10 годишно момче, оказана му е спешна медицинска помощ в Монтана и е било върнато в селото. И то, и цялата фамилия обаче вече няма къде да се подслонят.

pogar_virove1

„Ситуацията е доста тежка. Славчо и Камелия са безработни, от години живеят на социални помощи. Синът на Камелия Иван и жена му също нямат работа. Сега тези хора нямат нито покрив, нито пари и храна. Опитваме се да им помогнем, но жителите на селото са предимно възрастни и бедни. Най-много да отделят парче хляб и някоя стара дреха!”, каза кметът на Вирове Валентин Колов. „Търсим фургони, в които да настаним временно останалите без дом семейства. С каквото можем като община ще помогнем на хората!”, заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България