Пожар изпепели 15 къщи в ямболското село Крайново

Огромният пожар, който изпепели село Воден в Ямболско снощи се пренасочи към село Крайново. Там огънят изпепели 15 къщи.

Хората бяха евакуирани за известно време. Жандармерията отцепи пътищата и не допускаше автомобили да преминават натам. Пожарникари и военнослужещи останаха на място цяла нощ.

„В Крайново в момента няма опасност. Има съсредоточени екипи", каза иректорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Александър Джартов и увери, че всички жители в районите са защитени с техни екипи.

„Ние поддържаме екипи, за да може да ги защитим. Това е основна задача, която извършваме през нощта”, посочи той и допълни, че скоростта и температурата на пожарите са изключително високи.

Джартов подчерта, че ако няма вятър, тогава екипите работят ефективно. Но започне ли да духа, качва огъня върху растителността. По думите му случаите, в които служители са били в риск са много.

Обстановката в съседното опожарено село Воден се успокоява. Огънят беше в близост до дома за стари хора в село Воден.

"Всичко беше много добре организирано. Хората бяха евакуирани в съседното село Марко Шарково. Имаше осигурена храна, вода, лекарства. След като опасността премина домуващите бяха върнати. Вчера следобед отново имаше опасност за сградата и всички бяха в готовност за евакуация. В момента няма напрежение и продължава да се живее в дома. 15 възрастни хора са в дома, други 12 бяха прибрани от близките си", разказа Златка Янева - директорът на дома по БНТ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България