Пожар лумна насред сватба, пострадали четирима

Детска игра с огън предизвикала инцидента

Пожар с обгазени и припаднали е станал насред сватба в ромската махала в Разград в петък, но за щастие няма тежко пострадали хора, въпреки че инцидентът помрачил тържеството. Двама от четиримата гасили огъня са оставени в болницата под лекарско наблюдение.

Сигналът за пожара е подаден към 20,17 часа в петък, уточняват от пожарната. Когато екипите пристигнали няколко човека опитвали да гасят стихията в двора на 61-годишната Л.Ч. Горял навес към къщата, където били струпани различни вещи. Виждайки белята, сватбарите решили да съборят покрива му, като си мислели, че така ще задушат пламъците. При срутването обаче върху 30-годишния М.С. паднало осветително тяло с кабел и той бил ударен от тока. Мъжът имал изгаряния и бил обгазен, но е контактен и е в болницата за наблюдение. Другият оставен в болницата е 31-годишният Р.Н., който също бил обгазен. Стопанката и 32-годишен помагач в гасенето са пуснати за домашно лечение.

От пожарната в Разград уточниха, че участниците в операцията по спиране на пожара от махалата са с леки изгаряния и драскотини, получени при борбата с огъня и събарянето на навеса, когато си мислели, че и сами могат да се справят със ситуацията.

Причината за инцидента най-вероятно е детска игра. Докато на улицата вървяла веселбата за сватбата, децата тичали наоколо и се играели с кибрит, докато не подпалили струпаните вещи под навеса.

Щетите, записани от пожарната, са покривната конструкция на навеса от 8 кв.м., който хората съборили сами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България