Пожар унищожил къща на 71-годишна, разследват палеж

Снимка: Архив

Второ семейство остава без дом в Разградско заради огнена стихия

Пожар оставил без дом 71-годишна жена в разградското село Бисерци. Сигналът за горящата къща е подаден към 5,30 часа в понеделник. Пламъците унищожили напълно едноетажната постройка и намиращата се в нея покъщнина, съобщават от полицията. По случая е образувано досъдебно производство за палеж, като експертизи ще установяват откъде и как е тръгнал унищожителният огън.

Потърпевшата жена съобщила, че преди време мъж, който в миналото имал връзка с дъщеря й, се бил заканил, че ще ги подпали, но към момента от полицията се въздържат от версии.

Ще се проверява дали трагедията на прага на зимата не е заради проблемна инсталация или отоплителен уред.

Това е второ семейство от Разградско, което остава без дом в последните дни. В петък следобед пламна и изгоря напълно къща в село Благоево. Собственикът, който бил около 30-годишен, опитал да гаси сам пожара и бил обгазен. Пред пристигналите на помощ огнеборци той само повтарял:”Добре, че децата са на училище”. В това време покривът на старата къща се бил срутил и така огънят погълнал всичко вътре.

Още две къщи бяха засегнати от пожари в района в края на миналата седмица, но там щетите са по обзавеждането и няма пострадали хора.

В началото на тази пък изгорял и джип „Додж Нитро”, който бил в ремонтно хале в бизнес зоната в Разград. Съобщението, че гори автомобил, е получено към 19 часа в понеделник. Колата е изгоряла. Има версия, че инцидентът е в резултат на къса съединение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България